Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μπορώ να ολοκληρώσω ένα HELOC σε μια επένδυση σε ακίνητα;

 • από
A couple lean over their kitchen island while using a laptop to research HELOCs for investment properties.
Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι σωστό από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Εάν θέλετε να δανειστείτε μετρητά με βάση τα ίδια κεφάλαια της κατοικίας σας, ένα HELOC σε μια επένδυση σε ακίνητα μπορεί να έχει νόημα.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι αυτά τα HELOC, ή τα πιστωτικά όρια μετοχικού κεφαλαίου κατοικίας, είναι συνήθως πιο δύσκολο να πληρούν τις προϋποθέσεις από τα HELOC κύριας κατοικίας — και λιγότεροι δανειστές τα προσφέρουν.

Θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της απόσυρσης ενός HELOC σε ένα επενδυτικό ακίνητο, καθώς και εναλλακτικές προς εξερεύνηση.Μπορώ να πάρω ένα HELOC για μια επένδυση σε ακίνητα;

Το HELOC είναι μια ανακυκλούμενη πιστωτική γραμμή που εξασφαλίζεται από τα ίδια κεφάλαια του δανειολήπτη σε ένα ακίνητο. Συνήθως, ο δανειολήπτης δεν χρειάζεται να αρχίσει να πληρώνει μέχρι να αρχίσει να ξοδεύει — παρόμοια με μια πιστωτική κάρτα.

Ολοκληρώνοντας ένα HELOC για ένα επενδυτικό ακίνητο, ενδέχεται να είστε σε θέση να πληρώσετε για βελτιώσεις στην ιδιοκτησία σας ή να πληρώσετε για προσωπικά χρέη, όπως σχολικά δίδακτρα ή ιατρικούς λογαριασμούς.

Λάβετε υπόψη ότι τα HELOC για επενδύσεις σε ακίνητα θεωρούνται γενικά πιο επικίνδυνα από τους δανειστές σε σχέση με τα HELOC για τα κύρια σπίτια, επομένως το ποσοστό σας θα είναι πιθανότατα υψηλότερο. Όταν βρίσκεστε στην αγορά και αναζητάτε ένα HELOC για την επένδυσή σας σε ακίνητα, έχετε λιγότερες επιλογές.

Για παράδειγμα, η Πιστωτική Ένωση Εργαζομένων της Boeing προσφέρει HELOC για πρώτη, δεύτερη και ενοικιάσεις διακοπών, καθώς και επενδύσεις και ενοικιάσεις ακινήτων — αλλά το καθένα έχει διαφορετικό APR. Μια κύρια κατοικία HELOC έχει τη χαμηλότερη τιμή εκκίνησης, ενώ μια επένδυση σε ακίνητα HELOC έχει την υψηλότερη τιμή εκκίνησης.

Πώς μπορώ να αποκτήσω ένα πιστωτικό όριο για μια επένδυση σε ακίνητα;

Η διαδικασία υποβολής αίτησης για HELOC για πρωτογενή και επενδυτικά ακίνητα είναι παρόμοια. Θα πρέπει να περιμένετε να προσκομίσετε έγγραφα, όπως φορολογικές δηλώσεις, εκκαθαριστικά πληρωμών και υπογεγραμμένες μισθώσεις. Ο δανειστής μπορεί επίσης να απαιτήσει μια αξιολόγηση.

Εάν εγκριθεί, θα λάβετε γραπτή αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων πριν από την ολοκλήρωση του HELOC.

Πληρούν αυστηρές απαιτήσεις

Κατά την αξιολόγηση της αίτησής σας HELOC, οι δανειστές λαμβάνουν συνήθως το δανειζόμενο μετοχικό κεφάλαιο του σπιτιού, την πιστοληπτική σας ικανότητα και τη συνολική σας ικανότητα να αποπληρώσετε το δάνειο. Ωστόσο, για ένα επενδυτικό ακίνητο, οι απαιτήσεις τείνουν να είναι πιο αυστηρές καθώς δεν είναι κύρια κατοικία – και οι δανειστές συνήθως το βλέπουν αυτό ως μεγαλύτερη πιθανότητα αθέτησης υποχρεώσεων.

Ψάξτε για δανειστές

Δεν προσφέρουν όλοι οι δανειστές HELOC για επενδύσεις σε ακίνητα, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε αγορές. Σκεφτείτε τον τρέχοντα δανειστή ή μεσίτη ενυπόθηκων δανείων, τις μικρές τράπεζες και τις τοπικές πιστωτικές ενώσεις. Ως μέρος της έρευνάς σας, μπορείτε επίσης να ζητήσετε από μέλη των φόρουμ επενδύσεων σε ακίνητα για συστάσεις δανειστών.

Διαπραγματεύομαι

Εάν δεν βρείτε έναν προφανή νικητή στην έρευνά σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε με δανειστές που σας έχουν ήδη κάνει προσφορές. Αν δεν βρήκατε τους όρους τους ικανοποιητικούς, ζητήστε πιο ανταγωνιστικές προσφορές ή πείτε τους για τις άλλες προσφορές που έχετε λάβει για να δείτε αν μπορούν να τις νικήσουν.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός HELOC για μια επένδυση σε ακίνητα

Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση των πιθανών πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων αυτών των τύπων HELOC.

πλεονεκτήματα

 • Πληρώστε μόνο ό,τι χρησιμοποιείτε, συν τους τόκους
 • Εξοφλήστε και επαναχρησιμοποιήστε το πιστωτικό όριο όπως απαιτείται κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάληψης
 • Τα επιτόκια είναι πιθανό να είναι χαμηλότερα από μια πιστωτική κάρτα ή ένα προσωπικό δάνειο
 • Ίσως μπορέσετε να διαγράψετε κάποιους από τους τόκους που πληρώσατε στους φόρους εάν χρησιμοποιήσετε τα χρήματα για να ανακαινίσετε το σπίτι σας

Μειονεκτήματα

 • Είναι πιο δύσκολο να βρείτε δανειστές που προσφέρουν αυτούς τους τύπους HELOC
 • Το να πληροίτε τις προϋποθέσεις για αυτούς τους τύπους HELOC είναι πιο δύσκολο από ό,τι για μια κύρια κατοικία
 • Τα επιτόκια τείνουν να είναι υψηλότερα από τα HELOC στα κύρια ακίνητα
 • Το επιτόκιο είναι συχνά μεταβλητό με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι τα επιτόκια μπορούν να αυξηθούν γρήγορα
 • Θα μπορούσατε να χάσετε την περιουσία σας σε κατάσχεση, εάν αθετήσετε το δάνειο

Εναλλακτικές λύσεις για τα HELOC

Δεν πιστεύετε ότι ένα HELOC σε μια επένδυση σε ακίνητα είναι κατάλληλο για εσάς; Εδώ είναι μερικές εναλλακτικές που πρέπει να εξετάσετε.

 1. Αναχρηματοδότηση με cash-out: Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να αναχρηματοδοτήσετε την υποθήκη σας για περισσότερα από όσα οφείλετε και να λάβετε τη διαφορά σε μετρητά. Ωστόσο, μπορείτε να καταλήξετε με υψηλότερο επιτόκιο.
 2. Ακάλυπτο Προσωπικό Δάνειο: Επειδή αυτά τα δάνεια είναι πιο επικίνδυνα, τα επιτόκια τείνουν να είναι υψηλότερα. Μπορείτε να επιλέξετε αυτήν την επιλογή εάν δεν έχετε πολλά ίδια κεφάλαια.
 3. Πιστωτική κάρτα: Όπως και με ένα μη εξασφαλισμένο προσωπικό δάνειο, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο εάν δεν έχετε ίδια κεφάλαια. Ψωνίστε για να βρείτε το χαμηλότερο επιτόκιο που μπορείτε να βρείτε, καθώς τα επιτόκια πιστωτικών καρτών μπορεί να είναι υψηλά.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Dina Cheney είναι ανεξάρτητη συγγραφέας και συγγραφέας έξι βιβλίων. Έχει συνεισφέρει σε εκδόσεις όπως Good Housekeeping, Health, Men’s Health, Parents and SELF. Όταν δεν γράφει, ο Τσένι μαγειρεύει, σηκώνει βάρη και… Διαβάστε περισσότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *