Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Συμβουλές για τον περιορισμό του χρέους των διακοπών

 • από
Two men holding shopping bags, walking outside of a shopping mall
Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι σωστό από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Με τον πληθωρισμό που ξεσπά αργά και την εορταστική περίοδο που πλησιάζει, περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν δανεισμό για να τα βγάλουν πέρα ​​– και πολλοί δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τις πληρωμές, δείχνουν τα στοιχεία του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ένα, τα συνολικά υπόλοιπα τραπεζικών καρτών έφτασαν τα 866 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2022 Έκθεση TransUnion Νοεμβρίου, με αυξανόμενες καθυστερήσεις τόσο σε πιστωτικές κάρτες όσο και σε προσωπικά δάνεια. Ο μέσος όρος του χρέους πιστωτικών καρτών μεταξύ των μελών του Credit Karma έχει αυξηθεί κατά 4,5% από τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της 22ας Νοεμβρίου 2022.

Λήψη κλειδιών: Η στρατηγική προσέγγιση των εορτών και η επεξεργασία ενός σχεδίου διαχείρισης του χρέους μπορεί να βοηθήσει να φέρει ανακούφιση τη νέα χρονιά.

Μείνετε μακριά από παγίδες εξόδων διακοπών

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την Qualtrics για λογαριασμό της Credit Karma, σχεδόν το 70% των Αμερικανών σχεδιάζει να αναλάβει χρέη για να καλύψει τα έξοδα των διακοπών. Αλλά ο περιορισμός του χρέους των εορτών μπορεί να σας δώσει ένα καλύτερο ξεκίνημα για το 2023 οικονομικά.

Ακολουθούν μερικές στρατηγικές για να δοκιμάσετε.

 • Ορίστε έναν προϋπολογισμό – κάντε περικοπές. Καταγράψτε όλα όσα θέλετε να αγοράσετε και προσθέστε το κόστος. Εάν είναι πάνω από τον προϋπολογισμό σας, ξεκινήστε να τα κόβετε.
 • Δώστε ανεκτίμητα δώρα. Μπορεί να πονέσει όταν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά πράγματα που θέλετε να αγοράσετε για την οικογένεια και τους φίλους σας. Αλλά μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο εκτιμούν τα αγαπημένα σας πρόσωπα ένα βαθιά προσωπικό δώρο, όπως μια μεγάλη, εγκάρδια επιστολή.
 • Παρακολουθήστε τα έξοδά σας. Το να είστε προσεκτικοί όταν ψωνίζετε μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τις παρορμητικές αγορές.
 • Να είστε έξυπνος αγοραστής. Πολλοί έμποροι λιανικής προσφέρουν τεράστιες εκπτώσεις φέτος, οπότε προσέξτε τις προσφορές και τα κουπόνια. Εάν χρεώνετε τις πιστωτικές σας κάρτες, δείτε εάν η στρατηγική χρήση των ανταμοιβών πιστωτικών καρτών μπορεί να συμβάλει στην αντιστάθμιση μέρους του κόστους.
 • Χρησιμοποιήστε τεχνολογία. Τα προγράμματα παρακολούθησης συμφωνιών όπως το Honey και το CamelCamelCamel (για ευκαιρίες στο Amazon.com) είναι επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που συγκρίνουν προσφορές σε όλο τον ιστό και προσφέρουν εκπτώσεις ενώ ψωνίζετε. Το Capital One προσφέρει κάτι παρόμοιο.

Προστατέψτε την πίστωσή σας

Ένα κλειδί για την προστασία του πιστωτικού σας προφίλ είναι να παραμένετε σε εγρήγορση, ακόμη και όταν η οικονομική σας κατάσταση είναι δύσκολη και δύσκολη στη διαχείριση.

 • Πληρώστε τους λογαριασμούς στην ώρα τους. Εάν μείνετε πίσω, επικοινωνήστε με τον εκδότη της κάρτας σας για βοήθεια. Ίσως μπορέσετε να επινοήσετε ένα σχέδιο δυσκολιών που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις κάρτες σας σε καλή κατάσταση και να αποφύγετε πρόσθετους τόκους ή κυρώσεις για καθυστερημένες πληρωμές.
 • Φόρτωση επιλεκτικά. Μεγαλύτερα υπόλοιπα αυξάνουν τη χρήση της πίστωσης, η οποία με τη σειρά της παρασύρει το πιστωτικό αποτέλεσμά σας. Η χρήση της πίστωσης σας υποδεικνύει πόσο από το συνολικό πιστωτικό σας όριο χρησιμοποιείτε πραγματικά. Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να διατηρείται κάτω από το 30%.
 • Δώστε προσοχή στο υψηλό ενδιαφέρον. Τα δάνεια ημέρας πληρωμής και τα δάνεια τίτλου μπορεί να κοστίζουν 300% έως 400% ΑΠΡΙ ή περισσότερο, και άλλα προσωπικά δάνεια μπορεί να είναι εξίσου άσχημα ή χειρότερα. Το μέσο επιτόκιο πιστωτικών καρτών ήταν λίγο πάνω από 16% τον Αύγουστο του 2022, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ — πολύ λιγότερο από ένα ακριβό δάνειο, αλλά εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο εάν το υπόλοιπό σας πέσει. Όταν ψάχνετε για πιστωτική κάρτα ή προσωπικό δάνειο, συγκρίνετε τις προσφορές και επιλέξτε τους καλύτερους δυνατούς όρους για την περίπτωσή σας.

Ανάκτηση από το χρέος

Δεν είναι ούτε πολύ νωρίς ούτε πολύ αργά για να αρχίσετε να εξετάζετε στρατηγικές μείωσης του χρέους που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στο σωστό δρόμο το 2023.

 • Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα απόσβεσης. Οι δύο κύριες στρατηγικές αποπληρωμής του χρέους είναι η χιονοστιβάδα του χρέους και η μέθοδος χιονοστιβάδας του χρέους. Με τη χιονοστιβάδα του χρέους, εστιάζετε πρώτα στην εξόφληση των μεγαλύτερων υπολοίπων τόκων σας, ενώ το σχέδιο χιονοστιβάδας εστιάζει πρώτα στην εξόφληση των μικρότερων υπολοίπων σας.
 • Εξετάστε την ενοποίηση του χρέους. Ενοποιήστε πολλαπλά χρέη σε ένα μόνο νέο χρέος που εξοφλείτε με μία μηνιαία πληρωμή, ιδανικά με χαμηλότερο επιτόκιο από το μέσο όρο που πληρώνετε επί του παρόντος για το χρέος σας. Μπορεί να μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα δάνειο εξυγίανσης χρέους, μια πιστωτική κάρτα μεταφοράς υπολοίπου ή ένα στεγαστικό δάνειο.
 • Εξερευνήστε άλλες προσεγγίσεις σε αυτό Ελάφρυνση χρέους πιστωτικών καρτών. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με έναν πιστωτικό σύμβουλο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ παρέχει μια λειτουργία αναζήτησης Κατάλογος εγκεκριμένων πιστωτικών οργανισμών.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Hanson είναι Senior Editor στο Credit Karma. Η 30χρονη εμπειρία του σε έντυπα και ψηφιακά μέσα περιλαμβάνει εργασία για την υπηρεσία ειδήσεων Los Angeles Times-Washington Post, Trucks.com και Polyvore. Τελευταία πριν… Διαβάστε περισσότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *