Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Easy Christmas Craft: Φτιάξτε κεριά

 • από
Make a candleholder Christmas craft

Αν ψάχνετε για μια εύκολη χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία αυτή την εποχή, σας δείχνω πώς να φτιάξετε μια απλή, φυσική κηροπήγιο χρησιμοποιώντας πράγματα που μπορείτε να συλλέξετε κοντά στο σπίτι.

Αυτή είναι μια χειροτεχνία που για μένα αιχμαλωτίζει το πνεύμα της εποχής – η συλλογή υλικών από τη φύση σου επιτρέπει να σταματήσεις πραγματικά και να παρατηρήσεις, να δεις πράγματα από κοντά που διαφορετικά θα έβλεπες παρελθόν, να επιβραδύνεις. Και μετά προσθέτεις το φως των κεριών, που είναι ακόμα πιο βασικό αυτή την εποχή του χρόνου με τις μεγάλες, σκοτεινές, κρύες μέρες.

Επίσης, βρίσκω αυτό το έργο ένα πραγματικό ανακουφιστικό από το άγχος, με τους περιπάτους στη φύση για τη συλλογή πραγμάτων και την έλλειψη πλήθους. Ας το παραδεχτούμε, πραγματικά δεν μπορείτε να το χάσετε. Για αυτόν τον λόγο είναι υπέροχο να το φτιάχνετε με παιδιά – τα φτιάχναμε κάθε χρόνο από τότε που τα παιδιά μου ήταν πολύ μικρά.

Εάν δεν έχετε τα κατάλληλα κούτσουρα για να φτιάξετε μια βάση, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο κοντά σας. Κάνουν πάντα μια φρέσκια κοπή στο κάτω μέρος όταν κάποιος αγοράζει ένα δέντρο και πιθανότατα θα έχουν πολλά κομμάτια γύρω που θα λειτουργήσουν.

Εάν ανησυχείτε για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, μπορείτε να καλύψετε το τάπερ σας με ένα γυάλινο κάλυμμα για κεριά τυφώναή χρησιμοποιήστε ένα κερί LED χωρίς φλόγα. Αυτά τα ανάβουμε πραγματικά μόνο μπροστά από το τραπέζι μας, επομένως τα προσέχουμε πάντα, ειδικά όταν το κερί αρχίζει να κοντύνει.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μερικές από τις άλλες γιορτινές χειροτεχνίες μου, όπως αυτή τη γιρλάντα αποξηραμένου πορτοκαλιού ή αυτά τα χάρτινα φανάρια origami.

Συγκεντρώστε προμήθειες για το κηροπήγιο σας

Προμήθειες Κηροπήγιου

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά.

Οδηγίες για κηροπήγιο

 1. Συλλέξτε όλα τα διακοσμητικά σας

  Αυτό το βήμα είναι τουλάχιστον εξίσου διασκεδαστικό με τη διακόσμηση, το να περπατάς στα δάση και τα λιβάδια και να μαζεύεις όλα τα όμορφα πράγματα. Μπορείτε να στρατολογήσετε άλλα άτομα για να βοηθήσουν στη συλλογή όταν κάνουν βόλτα – τα παιδιά είναι ιδιαίτερα καλοί βοηθοί. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μερικά πράγματα στο Etsy ή σε ένα τοπικό ανθοπωλείο αν θέλετε.

  Εάν δεν έχετε δέντρο Deodar Cedar κοντά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ντοτριαντάφυλλα edar στο Etsyαλλά και πράγματα όπως αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού, μούρα ροζ πιπεριάςκαι πολλά άλλα είδη αποξηραμένων μούρων, λειχήνων, λοβών σπόρων και κώνων.

  Μου αρέσει να στολίζονται τα κηροπήγια μου με την τοπική μας χλωρίδα, οπότε για μένα αυτά θα ήταν κλαδιά και κώνοι από κοκκινόξυλο, λοβοί ευκαλύπτου, πιπεριές (όχι εγγενείς αλλά κοινές), τριαντάφυλλα κέδρου, λειχήνες και άλλα απροσδόκητα που βρίσκω στο δάσος. Ίσως ζείτε κοντά στην παραλία (σωματικά ή πνευματικά) και θέλετε να χρησιμοποιήσετε κοχύλια ή μικρά κομμάτια παρασυρόμενου ξύλου; Ή ζείτε στα βουνά και έχετε πολλά κουκουνάρια και αειθαλή; Κάντε το κηροπήγιο σας να σας ταιριάζει. Όπως λέω πάντα, το κάνεις εσύ.

 2. Ανοίξτε μια τρύπα στη βάση του κεριού σας

  Ανοίξτε μια τρύπα ___ σε διάμετρο και περίπου ___ μια ίντσα βάθος, ή τη διάμετρο που χρειάζεται για να χωρέσει το κερί σας. Μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερο από το κερί σας γιατί θα τυλίξετε τη βάση σε αλουμινόχαρτο για να ταιριάζει άνετα.

  Αν έχετε πολύ πιο φαρδιά βάση, μπορείτε να ανοίξετε μερικές τρύπες έτσι ώστε να έχετε 3 κεριά αντί για ένα. (Αν και δεν συνιστώ τη χρήση δύο κεριών – οι ζυγοί αριθμοί είναι δύσκολοι.)

 3. Τυλίξτε τη βάση του κεριού σε αλουμινόχαρτο

  (Εάν χρησιμοποιείτε κερί LED, μπορείτε να το παραλείψετε.) Διπλώστε το αλουμινόχαρτο κατά μήκος μερικές φορές, ώστε να είναι ελαφρώς πιο παχύ και να έχετε μια καθαρή άκρη τουλάχιστον στη μία πλευρά. Θα πρέπει να έχει πλάτος περίπου 2-3 ​​ίντσες και μήκος περίπου 8 ίντσες. Κυλήστε το αλουμινόχαρτο γύρω από τη βάση του κεριού έτσι ώστε να είναι λεία και άνετη, με περίπου μισή ίντσα να προεξέχει από το άκρο του κεριού. Σπρώξτε το αλουμινόχαρτο που κρέμεται γύρω από το κάτω μέρος του κεριού.Κυλήστε το αλουμινόχαρτο γύρω από τη βάση του κεριού έτσι ώστε να ταιριάζει άνετα στο κηροπήγιο σας

 4. Τοποθετήστε το κερί στην τρύπα

  Εισαγάγετε το κερί που είναι τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο στην τρύπα, φροντίζοντας να είναι σφιχτό. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα μανίκι τυφώνα, τοποθετήστε το πάνω από το κερί πριν διακοσμήσετε τη βάση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχει ένα επίπεδο, ελεύθερο κάθισμα.Τοποθετήστε το κερί σας στη βάση του κηροπήγιου σας

 5. Διακοσμήστε τη βάση των κεριών σας

  Εδώ αρχίζει πραγματικά η διασκέδαση! Βάλτε λίγη μουσική, ρίξτε στον εαυτό σας λίγο κρασί ή ένα φλιτζάνι τσάι και απολαύστε να τα συνδυάσετε όλα μαζί για να φτιάξετε κάτι που θα απολαύσετε κατά τις σκοτεινές νύχτες του χειμώνα που έρχονται.

  Μερικές συμβουλές για διακόσμηση:
  • Η τοποθέτηση των στοιχείων σε στρώματα λειτουργεί καλά, γι’ αυτό ξεκινήστε με πιο επίπεδα πράγματα όπως αειθαλή, βρύα, αποξηραμένα πορτοκάλια ή κομμάτια λειχήνων και μετά προσθέστε μεγαλύτερα πράγματα όπως μούρα, κουκουνάρια ή λοβούς σπόρων.
  • Τοποθετήστε τα πράγματα μέσα ή κάτω από άλλα πράγματα.
  • More is more — τώρα δεν είναι η ώρα για μινιμαλισμό. Βάλτε πραγματικά τα πράγματα μαζί.
  • Μείνετε σε μονούς αριθμούς πραγμάτων, ειδικά πράγματα του ίδιου είδους.
  • Μην πηγαίνετε για την τελειότητα. μια πιο χαλαρή, πιο ακατάστατη προσέγγιση είναι καλή.

 6. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει

  Εάν χρησιμοποιήσατε κόλλα χειροτεχνίας, αφήστε την να στεγνώσει εντελώς αφήνοντάς την να καθίσει για 6-8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Ελπίζω να σας άρεσε να φτιάξετε το κηροπήγιο σας. Καρφιτσώστε αυτήν την ανάρτηση αν σας αρέσει! Και εγγραφείτε στη λίστα email μου εάν θέλετε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο μου με επιμελημένες προτάσεις για άλλα πράγματα που πρέπει να φτιάξετε και να ψήσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *